Werken vanuit het hart

Dat is wat ik wil, wat ik kan en wat ik doe. Ik ben Marcel Griffioen, integraal werkend life- en leefstijlcoach en ik nodig je van harte uit om ook vanuit je hart te leven. Mijn leven is er zo veel makkelijker door geworden. Dat gun ik jou ook. Zeker in een tijdperk waarin alles om ons hoofd lijkt te draaien en we zo ontzettend veel van onszelf verwachten. Als je niet weet hoe, dan help ik je daar graag bij.

Mijn missie

Ik werk met liefde en plezier aan een wereld waarin iedereen vol energie is, we samen de wereld iedere dag een beetje mooier maken en we ons eigen levensgeluk creëren. Your Healthy Life is één van de vormen waarin ik dat doe. Daarnaast ben ik vitaliteitsconsultant en -trainer en werk ik op die manier aan duurzaam vitale organisaties.

Mijn werkwijze

Als coach creëer ik de ruimte waarin jij de weg kan bewandelen die je wil gaan. Ik begeleid je vanuit compassie, zonder oordeel. Werkelijk alles mag er zijn bij mij. Ik zal je waarderen voor je openheid en voor de weg die je wil gaan. Liefdevol confronteren doe ik ook. Om je te laten zien wat gezien mag worden. Alles om jou te helpen op je reis naar de gelukkigste en gezondste versie van jezelf. Ik geniet intens als mensen de stappen zetten die ze graag willen zetten.

Marcel Griffioen

Integraal werkend life- en leefstijlcoach

Powered by

Mijn 'Why'

Ik ben dit werk gaan doen, omdat ik zie hoeveel mensen struggelen in deze tijd. Mensen die niet echt gelukkig zijn, thuis of op het werk of allebei. Ook de cijfers over onze gezondheid zijn schrikbarend. Steeds meer mensen kampen met vage gezondheidsklachten en we krijgen in grote getale, op steeds jongere leeftijd, chronische ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. En aan beiden is met een beetje hulp echt wat te doen. Dat weet ik uit eigen ervaring. 

Ik heb jaren met vage gezondheidsklachten rondgelopen, waarbij mijn toenmalige huisarts niet wist hoe hij me moest helpen. Aan mijn leefstijl kon het niet liggen; ik at geen rare dingen (dacht ik), sportte 3 tot 4 keer per week, rookte niet en dronk zelfs geen alcohol. Daarnaast had ik een leuke baan én een leuke relatie. Klinkt best oké toch?! Toch kreeg ik in de loop der jaren steeds een beetje meer last van mijn buik en ook mijn energie werd steeds een beetje minder. Doordat het allemaal zo geleidelijk ging gaf ik de schuld aan het ouder worden. 

Tot in 2013 na een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven mijn klachten enorm verergerden. Vanaf dat moment startte een lange zoektocht om mijn lijf weer gezond te krijgen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik met name door mijn voedingspatroon al een hele lange tijd bezig was om mijn stofwisseling te verzwakken. Ook ontdekte ik dat ik mijn onzekerheid en mijn angsten altijd diep had weggestopt. De ingrijpende emotionele gebeurtenis was het zetje dat vervolgens mijn lichaam volledig uit balans bracht. Mijn stofwisseling stond in de afbraak stand, mijn schildklier werkte niet meer goed, mijn stress regulatie was helemaal van slag en ook de beweeglijkheid van mijn organen klopte niet meer.

In mijn zoektocht heb ik de samenhang leren zien tussen mijn fysieke gezondheid, en mijn emotionele en mentale gezondheid. Ik heb mijn leefstijl aangepast, geleerd om liefdevol met mijn angsten om te gaan en geleerd te leven vanuit mijn hart. Dankzij al deze veranderingen en lessen gaat het met mijn geluk en gezondheid nu weer hartstikke goed en die ervaring geef ik graag door. 

Mijn ervaring

Voordat ik ging doen wat ik nu doe, heb ik lang gewerkt als management consultant. Vanuit die rol heb ik het coach vak geleerd. In 2017 ben ik me verder gaan verdiepen in coaching en heb ik de Post-HBO registeropleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach aan de MARK Academy voor leefstijl en vitaliteit gevolgd. Een fantastische opleiding en een super mooie aanvulling. Daarnaast maak ik o.a. gebruik van mijn ervaring op het gebied van NLP, mindfullness, systemisch werk, meditatie, energetisch werk, en mijn ervaring als wandelcoach.

Mijn thuis

Ik ben 42 jaar en woon samen met mijn vrouw Desirée en zoon Pim. Ik vind het heerlijk om te zien hoe zijn ontwikkelproces zich ontvouwt. Iedere dag leert hij wel iets nieuws. We wonen in Oosterbeek met prachtige natuur om ons heen en genieten daar volop van. 

Marieke

39 jaar

Marcel klopt echt als coach. Er zijn zoveel coaches, dat je soms niet weet wie te kiezen. Bij Marcel merk ik echt dat wat hij zegt en wat hij uitdraagt klopt met wie hij is. Dat geeft helderheid en rust. Hij ís echt coach en leeft dat.

Zegt je hart al ja?

Als je voelt dat het tijd is om een tijdje met mij op te lopen tijdens je reis naar de gelukkigste en gezondste versie van jezelf, stel het dan niet (langer) uit en doe de gratis vitaliteitsscan of plan een vrijblijvende kennismakingssessie (30 minuten).

Of